top of page

Me-hengellä saavutetaan enemmän 2/2

Päivitetty: 19. syysk. 2018Vihti on uuden strategian mukaisesti mahdollistaja, eli kunnan organisaation tulee mahdollistaa erilaisia asioita kuntalaisille, jolloin toiminnan on oltava entistä asiakaslähtöisempää. ” Aktiivisten ihmisten Vihti”.  Kunnan ollessa mahdollistaja haluan itse tuoda esiin myös kuntalaisten vastuun meidän strategian toteuttamisesta. Meillä on kunnassa loppujenlopuksi aika paljon asioita jotka ovat oikeasti hyvin, aina löytyy parannettavaa ja kehitettävää, se on selvää.

Avoin ja rakentava keskustelu on kaiken a ja o. Kuten Jari Ullakko kertoi Vihti bärndiä työstäessä, brändi ja markkinointi on keskusteluita, se ei ole vain logo tai toimenpide. Tätä haluaisin korostaa. Kaikki mitä laitamme siis verkkoon jää sinne kaikkien luettavaksi. Kannatan toki sanavapautta, mutta haluaisin silti, että kun keskustellaan negatiivisella sävyllä tai jopa rähisevällä sävyllä, niin muistettaisiin, että tällä ei oikeasti saavuteta yhtään mitään. Mikäli jaamme julkisesti, että kunnassa on kaikki huonosti, niin emmekö me silloin ”ammu juuri omaan jalkaan”? Tämä pätee mielestäni erittäin moneen asiaan. On vakavia asioita, joita tulee käsitellä ja ratkoa, mutta jos käytetään kaikki mahdolliset keinot omien asioiden läpiviemiseen, niin lopputulos voi itseasiassa olla todella huono.

Olen itse huomannut, että negatiivinen ja pessimistien asenne nakertaa sisältä päin ja se välittyy ympäristöön. On hyvä, että käydään keskusteluita ja välillä kiivaitakin keskusteluita esim. sosiaalisessa mediassa. Sen sijaan, että haetaan syntipukkeja ja kaadamme kuraa niskaan, niin voisimmeko oikeasti yhdessä miettiä miten asioita voisi kehittää? Keskustellaan rakentavasti ja positiivisella asenteella. Jokainen meistä pystyy vaikuttamaan ympäristöönsä ja ennen kaikkea sitä kautta myös muihin ihmisiin sekä asenteisiin. Olisiko mahdollista ohjata kaikki negatiiviset ajatukset sekä kaikki voima jota tähän liittyy ja kohdistaisimmekin kaiken energian uuden kehittämiseen, avoimeen keskusteluun sekä yhdessä tekemiseen?

Itse puollan avoimuutta, läpinäkyvyyttä, rakentavaa ja asiallista keskustelua. Mielipiteitä saa ja pitääkin olla. Minulle opetettiin lapsena, että ei tarvitse olla samaa mieltä ihmisten kanssa, ei edes opettajan, jos vain osaa perustella oman näkökantansa rakentavalla tavalla. Olen tästä ohjenuorasta yrittänyt pitää kiinni koko elämäni ja toimia omien arvojen ja näkemysten mukaan, mutta pystyen tekemään kuitenkin kompromisseja sekä yhteistyötä.

Näillä sanoilla haluan kannustaa positiiviseen ajatteluun. Tehdään yhdessä Vihdistä entistä parempi paikka asua ja elää. ”Asu siellä missä elät”.

0 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page