top of page

Me hengellä saavutetaan enemmän 1/2Olen viimeaikoina pohtinut todella paljon Vihdin me- henkeä. Olen seurannut sivusta hyvinkin paljon sosiaalisessa mediassa ja muissa kanavissa käytävää kiivasta keskustelua asiasta kuin asiasta. En itse aina kommentoi enkä kaikkia keskusteluita ehdi edes lukemaan, mutta keskustelut ovat herättäneet minussa paljon tunteita ja ajatuksia. Tämä on herättänyt sen verran ajatuksia, että tekstiä tuli kahden blogillisen verran.

Muuttaessani Vihtiin huomasin lähes ensi töikseni, että täällä on tallessa vielä sellaista yhteenkuuluvuuden tunnetta. Kirjoitin tästä myös vuosi sitten Vihdin Uutisissa. Olen edelleen samaa mieltä ja itseasiassa tämä tunne on vahvistunut entisestään. Nyt lähes 2,5 vuotta Vihdissä asuneena olen tyytyväinen ja onnellinen, että asun tässä kyseisessä kunnassa. Nyt kun olen myös päässyt katsomaan asioita luottamushenkilön näkökulmasta, niin uskon todellakin, että tässä kunnassa on potentiaalia vaikka mihin. Tämä kaikki potentiaali pitäisi vain osaa hyödyntää oikealla tavalla, ainekset ovat olemassa.


Vihdin yksi kantavista sekä myös markkinoinnin näkökulmasta houkuttelevuutta lisäävä tekijä on nimenomaan se me- henki. Yhteisöllisyyteen tulee siis panostaa, mutta tämä ei ole vain kunnan tehtävä, tämä on meidän jokaisen kuntalaisen tehtävä. Autetaan naapureita, avustetaan kaikkia läheisiä siitä huolimatta, onko tuttu vai tuntematon, olkoon tausta millainen tahansa. Tuetaan seuroja sekä hyväntekeväisyyttä. Ollaan läsnä, tuetaan toisiamme, taistellaan yhdessä yksinäisyyttä vastaan.


Haluan antaa esimerkin meidän omasta naapurustosta. Ensimmäinen joulu koitti Vihdissä, sillä muutimme tänne joulukuussa 2015. Kaikki oli uutta; koti, naapurusto, itselleni koko kunta. Itsellä ei ollut mitään kosketusta tai omia sukulaisuussuhteita Vihtiin, ei ystävän ystävää. Ei mennyt kauan kun naapurit tulivat esittelemään itsensä ja mikä hauskinta postilaatikkoon oli tullut usealta naapurilta joulukortti, jossa toivotettiin hyvää joulua sekä tervetuloa naapurustoon. Muistan miettineeni, että voiko olla totta, että jopa minulle entuudestaan tuntemattomat ihmiset laittavat kortin postilaatikkoon. Tätä tapaa olemme jatkaneet ja olen itse liittynyt rinkiin mukaan. Nyt toivotetaan muitakin uusia naapureita tervetulleeksi postikortin avulla.

Pienillä asioilla on merkitystä……

0 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page