top of page

Meistä voi tulla mitä vain - Naistenpäivä on jokaisena vuoden päivänä!


Suomessa naisten tasa-arvoisuus on suhteellisen hyvällä mallilla, vaikka parannettavaa löytyy edelleen.Emme voi ajatella, että olemme valmiita! Meillä on edelleen paljon toimialoja, jossa ns. lasikatto tulee vastaan. Työelämässä meillä vallitsee edelleen eriarvoisuutta palkkatilastoissa. Samasta työstä miehelle maksetaan edelleen useimmilla toimialoilla enemmän kuin naiselle. Tämä on aivan käsittämätöntä 2021 - luvulla. Meillä on edelleen aloja, jotka ovat stereotyyppisesti naisvaltaisia aloja, vaikka alalla voi työskennellä yhtä lailla mies.


Äidin rooli yksi elämän tärkeimpiä rooleja, mutta nyky-yhteiskunnassa täytyy löytyä joustavammat mahdollisuudet äitiyden sekä uran yhdistämiseen ja lisäksi meidän tulisi muistaa isien oikeudet. Tämän lisäksi meidän tulee ottaa huomioon erilaiset perhemuodot ja -yhdistelmät. Suomesta täytyy tulla lapsiystävällisempi maa! Minä haluan, että omasta kotikunnasta Vihdistä tulee Suomen lapsiystävällisin kunta. Lapsiystävällisen Suomen osalta tarvitsemme mukaan myös yritykset. Tarvitsemme lapsiystävällisiä yrityksiä.


Maailmalla naisten ja miesten eriarvoisuus on yhä todella voimakasta ja valitettavasti naisiin kohdistuu suunnaton määrä erilaista syrjintää, nimenomaan heidän sukupuolensa vuoksi. Valitettavasti monissa maissa lainsäädännön kehittyminen on ollut todella epätasaista ja tämän lisäksi monessa maassa yhteiskunnalliset ja kulttuuriset käytännöt sallivat eriarvoisen kohtelun.


Tasa-arvoisuuden puolesta täytyy olla valmis tekemään töitä ja itse näen, että tämä on myös yksi niistä asioista joita itse haluaisin tässä yhteiskunnassa edistää. Haluaisin nähdä, että meillä olisi huomattavasti enemmän naisia johtavissa asemissa niin yksityisellä, julkisella kuin kolmannella sektorilla. Haluaisin myös nähdä rajojen rikkoutuneen ja enää työmarkkinoilla ei olisi naisten – ja miesten aloja, vaan kaikilla olisi samat mahdollisuudet työn harjoittamiseen. Toki, joissakin tapauksissa voi tulla fyysinen voima vastaan, mutta mikään ei ole tässä maailmassa mahdotonta. Minulle on opetettu, että on oikeus uskoa ja tavoitella unelmansa, siitä huolimatta että olen nainen. Mikäli oma 6 vuotias tyttöni ilmoittaa, että hänestä tulee esim. seuraava Kimi Räikkönen, niin en minä häntä estä tavoittelemasta unelmaansa. Meillä vanhemmilla, aikuisilla on todella iso vastuu siitä mihin suuntaan muokkaamme tulevaisuutta ja miten edistämme tasa-arvoisuutta.


Muistetaan siis arvon naiset arvostaa itseämme ja uskalletaan vaatia enemmän. Me kaikki olemme yhtä tärkeitä ja meillä jokaisella on tärkeä osa yhteiskunnassamme. Naistenpäivä ei siis ole kerran vuodessa, vaan jokaisena päivänä. Pidetään kaikki tämä mielessämme ja toimitaan jokainen sen mukaan, niin arjessa kuin päätöksenteossa.


Hyvää naistenpäivää!

Glad kvinnodag!

10 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page