top of page

Vaalien jälkeinen elämä

Keskikesän juhla lähestyy ja saamme nauttia valosta, vihreydestä sekä lämmöstä. Näin kesän kynnyksellä ajattelin hieman aukaista ajatuksiani keväästä. Olen elännyt some hiljaiseloa hektisen syksyn ja kevään jälkeen. Vaikka olen ollut enemmän poissa somesta, se ei tarkoita sitä, että olisin jäänyt ”laakreille lepäämään”.


Kevään eduskuntavaalit olivat opettavainen matka ja olin todella otettu mahdollisuudesta olla mukana. Lähdin mukaan 110 lasissa, kuten tapaani kuuluu. Kun omistaudun jollekin tehtävälle, teen sen täysillä, oli sitten kyse politiikasta, työstä tai jostakin muusta.

Vaalitulokseen olin kohtuullisen tyytyväinen, ottaen huomioon sen, että vaalibudjetti oli todella pieni sekä olen uusi kasvo politiikassa. Politiikka ei ole missään nimessä sprintti, vaan pikemminkin maraton. Tärkeintä koko matkalla oli kuitenkin se mitä opin itsestäni. Lisäksi sain tutustua uusiin mahtaviin ihmisiin. Toreilla ja ihmisjoukossa kohdatut keskustelut ja ihmiset olivat aitoja. Aidot kohtaamiset olivat sokerina pohjalla.. Olen siis kiitollinen kaikille minua äänestäneille, tukijoukossa mukana olleille sekä kaikille niille jotka ovat tavalla tai toisella olleet minua tukemassa tällä matkalla. Kiitos!


Mitä olen sitten tehnyt vaalien jälkeen? Ensimmäiset pari viikkoa meni hengähtäessä. Tämän jälkeen olen ollut tukemassa EU- vaaleja ja järjestämässä lasten vaaleja Vihtiin. Lasten vaalit olivatkin menestys! Kaiken kaikkiaan 297 lasta äänesti ennakkovaalien ja virallisen äänestyspäivän aikana Vihdissä. Kira- kettu sai eniten ääniä Vihdissä ja hän myös keräsi isoimman äänisaaliin valtakunnallisella tasolla. Aloitteestani saimme Vihtiin ruotsinkieliset kerhot suomenkielisille oppiaille vuosiluokille 1 - 5. Tämän piti olla pilootti, mutta syksyksi näyttäisi olevan jatkoa tiedossa. Aloitimme yhdellä ryhmällä ja yhdellä koululla. Kysyntä oli niin suurta, että saimmekin kaksi ryhmää ja tämä laajeni keväällä myös toiseen kouluun. Yritän aidosti kuunnella kuntalaisten toiveita ja viedä eteenpäin niitä.


Yritän myös olla mukana mahdollisuuksien mukaan vähävaraisten perheiden tukemisessa mm. antamalla lasten vaatteita ja tarvikkeita. Vappupalloja olen ostanut ja yrittänyt muistaa heitä joilla on vaikeampaa. On siis paljon asioita joita taustalla touhuan, mutta kaikki ei ole ns. näkyvää.


Mitä nyt? Viime viikonloppuna järjestetyn puoluepäivän jälkeen sain jatkokauden seuraavalle kahdelle vuodelle olla mukana puoluevaltuustossa. Olen tästä luottamuksesta kiitollinen. Uskon, että pohjoismaiselle liberaalille sivistyspuolueelle ja sen harjoittamalle politiikalle on enemmänkin kysyntää. Kunnallispolitiikassa aijon olla yhtä aktiviinen kuten tähänkin mennessä. Kerään ajatuksia tulevaan ja miten parhaiten pystyn olemaan mukana vaikuttamssa päätöksentekoon, joka koskee meidän arkea. Toivon, että olette myös jatkossa minuun yhteydessä. Esitätte huolenne, toivomuksenne tai pelkkä rakentava palaute on myös kullan arvoista. Haluan jatkossakin olla se kuuntelija, joka herkällä korvalla tarttuu erilaisiin tilanteisiin ja uusin haasteisiin.


Ihanaa kesää!


Heidi

86 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page