top of page

Yrittäjien toimintamahdollisuuksien lisääminen - Vihdin elinvoimaan on panostettava!

Näin kuntavaalien alla on hyvä hetki pysähtyä ja pohtia vastausta muutamaan kysymykseen. Miltä Vihti näyttäisi, jos meillä ei olisi täällä yrityksiä ja mistä verotulot syntyisi, joiden avulla rahoitetaan erilaisia palveluita kuntalaisille?


On täysin selvää, että Vihti tarvitsee yrityksiä. Kunnan elinvoimaan on panostettava ja näin ollen yrittäjien toiminta edellysten parantaminen tulee olla meidän yksi korkeimmista prioriteeteista. Meidän tulee tehdä hartiavoimin töitä sen eteen, että olemme yrittäjäystävällinen kunta.


Elinkeinostrategia on tulossa päätöksentekoon vielä tällä valtuustokaudella. Hyvä niin ja tämä on tärkeä asia, mutta tämä ei takaa vielä sitä, että onnistumme. Mikään kirjoitettu strategia ei toteudu, jos sitä ei jalkauteta käyttännön tasolla. Meidän tulee harjoittaa pitkäjänteistä ja hyvää elinkeinopolitiikkaa, joka mahdollistaa yritysten toimintamahdollisuudet sekä kasvun.


Useimmat päätökset vaikuttavat joko suoraan tai välillisesti yrityksiin ja näin ollen on hyvä arvioida yritysvaikutukset jo asioiden valmisteluvaiheessa. Vihdissä meidän tulee ehdottomasti olla ketterämpiä, joustavampia sekä olla dynaamisempia. Meidän tulee ehdottomasti kääntää katse palveluiden leikkaamisesta, verotulojen kasvattamiseen. Tässä olemassa olevilla vihtiläisiä yrityksillä on iso merkitys kuten myös uusien yritysten saaminen kuntaan. Meidän tulee ymmärtää ja tiedostaa mitkä asiat lisäävät elinvoimaa Vihtiin ja panostaa siihen.


Meidän täytyy olla nopeampia ja ketterämpiä kun puhutaan esim. kaavoituksesta ja lupaprosesseista. Tässä yksi avainsana on digitaalisuus ja myös sen luomat mahdollisuudet nopeaan sekä käyttäjäystävälliseen kokemukseen. Yrityksen saama asiakaskokemus täytyy vastata odotuksia, jotta yritys kokee Vihdin houkuttelevaksi paikaksi investoida. Uskon, että Vihdin kaltaisen kunnan tulisi ottaa mallia mm. palvelumuotoilusta, jonka avulla voidaan edistää erilaisia prosesseja nimenomaan asiakaskeskeisyyden näkökulmasta. Ajat ovat muuttuneet, joten tarvitaan rohkeutta myös kuntasektorilla muuttaa asioita vähemmän byrokraattiseksi sekä vastaamaan enemmän yritysten ja kuntalaisten tarpeita.


Haluaisin nähdä Vihdissä laajemman mahdollisuuden ja panostuksen mm. yrittäjä kasvatukseen peruskoulun puolella. Muutamat koulut ovat osallistuneet menestyksekkäästi mm. Pikku Yrittäjiin. Yrittäjäkasvatuksen saisi viedä kaikille kouluille, sillä uskon vahvasti, että tämän antaa ymmärrystä sekä hyvät eväät elämässä pärjäämiselle.


Arvostetaan yrittäjiä ja yrittäjyyttä. Yrittäjien avulla saadaan myös Vihti nousuun!Heidi Seppälä

Kunnanvaltuutettu

Kuntavaaliehdokas RKP

Kommunalvalskandidat för SFP


29 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commentaires


bottom of page