top of page

Miksi uudestaan ehdolle?

Kun asetuin ensimmäistä kertaa ehdolle vuonna 2017 ja tulin valituksi, olin ajatellut, että valtuustokausi ja -työ olisi helppoa. Olin ajatellut, että asioiden eteenpäinvieminen olisi paljon helpompaa ja yksinkertaisempaa. Näistä ajatuksista huomaa, että olin uusi politiikan saralla. Kunnan talous näytti myös tuolloin paljon positiivisemmalta. Näin olikin vähän aikaa kun kunta teki ylijäämäistä tulosta, mutta riemu kesti vain hetken. Mielikuvani luottamustehtävästä on nyt erilaisempi kuin mitä se oli valtuustokauden alussa, mutta ei missään nimessä huonompi. Kokemusta on karttunut ja myös oman puolueen puoluevaltuuston jäsenenä olen oppinut uutta.


Olen joutunut seisomaan vaikeiden päätösten edessä, jossa olen todella joutunut miettimään ja pohtimaan arvomaailmaani ja minkä päätöksen taakse voin mennä, jotta voin katsoa vielä huomenna itseäni peiliin. Valtuustokausi on ollut kaikkea muuta kuin helppo, mutta juuri tästä syystä haluankin jatkaa. Auttamisen halu palaa minussa vahvasti. Haluan edelleen toimia teidän kuntalaisten parhaaksi ja olla teidän luottamuksenne arvoinen. Haluan jatkaa samalla aktiivisella ja ihmisläheisellä otteella ja jatkaa asioihin vaikuttamista vihtiläisten parhaaksi. Elämä on suurimmaksi osaksi arkea ja juuri siksi haluan olla mukana päätöksenteossa. Haluan olla se ääni, joka laittaa ihmisen keskiöön ikään, sukupuoleen tai taustaan katsomatta. Olen myös kaksikielisten ja ruotsinkielisten sekä vähemmistöjen ääni. Sillä puolue ja ihminen, joka tekee paljon töitä vähemmistön äänen kuulemiseksi huomioi siinä samassa myös enemmistön.


Olen kuluvalla valtuustokaudella istunut lasten ja nuorten lautakunnan jäsenenä sekä lisäksi toiminut Vihdin ilmastostrategiaa seuraavassa ryhmässä. Olen saanut kiitosta siitä, että olen aktiivinen, asioihin perehtyvä, sinnikäs ja periksiantamaton, mutta myös yli puoluerajojen toimiva tiimipelaaja. Yhteistyö onkin yksi suurimpia vahvuuksiani, sillä osaan toimia sillanrakentajana. Olen myös onnistuneesti saanut ääntäni kuuluviin sekä vietyä kuntalaisten ääntä eteenpäin päätöksenteossa.


Vihti kuten moni muukin kunta on suurten taloudellisten haasteiden edessä, jossa kunnan talous tulee saada tasapainoon tavalla tai toisella. Vihdin talouden tasapainottaminen on siis tärkeätä, mutta sitä ei saa tehdä millä hinnalla hyvänsä. Myös vaikeassa taloustilanteessa meidän tulee katsoa eteenpäin ja pitää huolta siitä, että vahvistamme Vihdin pitovoimaa sekä ennen kaikkea panostamme Vihdin vetovoimaan. Myös vaikeina aikoina on tärkeätä kirkastaa ajatusta siitä, millaisessa Vihdissä me haluamme asua ja miksi me haluamme, että kuntaamme kehitetään.


Yritysten toimintaedellytyksiin täytyy Vihdissä panostaa. Yritykset ovat tärkeitä ja tämä täytyy pitää mielessä mm. kun tehdään kaavoitusta. Yritystonttitarjontaa täytyy olla, sekä tonttien vuokrausmahdollisuutta. Olemme saaneet tällä kaudella Vihdin strategisen yleiskaavan hyväksyttyä, joka on hienoa asia. Lisäksi Hiidenlaakson yritysalue on työn alla. Emme kuitenkaan missään nimessä ole valmiita, vaan meidän tulee kehittää olemassa olevia prosesseja, innovoida - ajatella laatikon ulkopuolelta.


Lapsiin, nuoriin ja perheisiin täytyy panostaa. Lasten etu täytyy muistaa kaikessa päätöksenteossa ja tämä vaatii lujaa poliittista tahtotilaa. Lapsilla ei ole äänioikeutta, joten he ovat täysin sen varassa millaisia päätöksiä me aikuiset teemme. Kaikki päätökset vaikuttavat joko suoraan tai välillisesti lapsiin ja nuoriin.


Nyt jos koskaan haluan olla mukana viemässä Vihtiä eteenpäin. Meidän tulee ehdottomasti etsiä uusia toimintatapoja mm. digitalisaation saralta, lisätä yhteistyötä yli kuntarajojen sekä kolmannen sektorin kanssa. Sen sijaan, että pohdimme missä kaikessa meidän tulee tehostaa ja leikata toimintaa, kääntäisin katseemme tulojen lisäämiseen ja konkreettisiin toimenpiteisiin tämän saavuttamiseksi. Lapsiperheiden näkökulmasta laadukas koulupolku ja terveet rakennukset ovat vetovoimatekijä. Hyvät harrastusmahdollisuudet sekä erilainen asuntotuotanto takaavat, että Vihti pysyy elinvoimaisena. Viedään tunninjuna-hanketta (Helsinki - Salo oikorata) eteenpäin ja tehdään sen eteen edelleen töitä.


Töitä olen valmis tekemään jatkossakin. Vihdin ja vihtiläisten parhaaksi.


Heidi Seppälä,

kunnanvaltuutettu ja kuntavaaliehdokas (RKP)

68 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commentaires


bottom of page