top of page

Oma aika auttaa jaksamaan


Työssäkäyvä, kaksikielisen uusioperheen äiti, jonka kalenteri on täynnä menoja. Otatko tähän vielä omaa aikaa? Saan kiittää puolisoani siitä, että on saanut minut ymmärtämään, että en ole huono äiti vaikka otankin omaa aikaa. Puolison rohkaisemana aloitin aikoinaan uudestaan rakkaat harrastukseni ja nyt olemmekin erittäin aktiivinen perhe. Meillä jokaisella on omat harrastuspäivät. Olen huomannut, että itsensä toteuttaminen harrastusten kautta saa minut olemaan parempi työssäni, parempi äiti sekä parempi puoliso. Saan omasta ajastani energiaa ja puhtia jaksaa arjen mukana tuomat haasteet. Harrastus on ihana tapa ylläpitää myös sitä omaa yksilöllistä osaamista ja ajatella, että lasten muutettua pois olen edelleen aikuinen nainen, jolla on myös se niin sanottu oma elämä.


Olen luova ja taiteellinen sielu, joka on aina nauttinut monenlaisesta tekemisestä. Eläin rakkaana ihmisenä, eläimet ovat aina olleet lähellä sydäntä. Taloudessa on ollut koiraa ja kissaa, pienjyrsiöitä yms. Hevosharrastus on aina ollut tärkeä osa minua. Ratsastus on yksi niistä asioista joista nautin suunnattomasti. Hevosen selkään kivutessa sitä unohtaa kaiken muun ja keskittyy vain siihen hetkeen. Ajatus siitä, että alla on 600 kiloa elävä eläin, jolla on oma tahto tuo ratsastukseen oman viehätyksen.  Koen myös olevani jonkin sortin itseni haastaja, eli haluan kehittyä kyseisessä lajissa paremmaksi. Tallilla on myös ihan oma ilmapiiri ja mikä parasta, ihmisiä jotka nauttivat myös hevosten kanssa touhuamisesta. Vihtiin muutettuani löysin muutamien suositusten perusteella itseni Vihdin Ratsutallille, jossa olenkin nyt jokaviikkoinen näky ja ollut siellä jo yli vuoden verran. Haaveena on vielä joskus omistaa se oma hevonen.

Tanssi on itsensä ilmaisua. Musiikki on voimavara, johon kytkeytyy sunnaton määrä energiaa ja erilaisia tunteita. Näiden kahden yhdistäminen tuo suunnatonta mielihyvää. Huononakin päivänä, löydät syyn hymyillä. Tanssi vie mennessään, löydät kehostasi aivan uusia tapoja joilla voi ilmaista erilaisia tunnetiloja. Tanssin avulla voi kertoa tarinaa, jolla on alku sekä loppu. Paitsi, että tanssi on oiva ja erittäin tehokas tapa ylläpitää liikuntaa, se on ennen kaikkea hauskaa. Tanssia harrastan Nummelan Tanssistudiolla, jossa on aivan mahtava tunnelma. Opettajalle isot pointsit ja kaikille ryhmässä tanssijoille. Nämä ihmiset ovat osa tätä harrastusta ja he saavat aina hymyn huulille. Näiden kaikkien avulla, on helppo selvitytä rankastakin viikosta.

Harrastusten parhaita puolia on myös se, että esim. maanantai ei ole vain maanantaipäiviä. Ne ovat oikeasti odotettuja viikonpäivä viikonlopun jälkeen, kun tiedän, että jos työtilanteeni vain sen sallii, niin pääsen illasta hevosten pariin. Harrastukset tai oma aika antaa omalle elämälle erilaisen merkityksen ja ennen kaikkea sisältöä. Ihanaa on myös se, että on mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin, joilla on samanlaiset kiinnostuksen kohteet kuin minulla.

Jokaiselle ihmiselle perheelliselle tai ei, sanon: Ota omaa aikaa, on se sitten mitä ikinä tahansa. Harrastus, kävelylenkki seurassa tai yksin kuunnelleen musiikkia, tai hetki uppotua esim. hyvään kirjaan. Harrastus tai esim. seuraan tai yhteisöön liittyminen voi myös karkottaa yksinäisyyden tunneta. Mene ulos ja tutustu avoiminmielin uusiin ihmisiin. Meillä Vihdissä on paljon kerho – ja harrastetoimintaa, joita ehdottomasti kannattaa hyödyntää.  Vihdin uusi strategia hyväksyttiin eilen kunnanvaltuustossa. ”Aktiivisten ihmisten Vihti. Asu siellä missä elät”.

Heidi

38 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page