top of page

Sote - nyt kaivataan yhteistyötä!

Alkuvuodesta 2019 tuli esiin vanhusten hoivapalveluja tuottavien yritysten laiminlyöntejä. Valitettavasti kyseessä ei ole mikään uusi ilmiö. Näin vaalien alla se on kuitenkin noussut myös julkiseen keskusteluun. Hyvä niin, mutta toivottavasti puheista seuraa myös tekoja ja muutoksia parempaan. Laiminlyöntejä tapahtuu niin kauan kun annamme niiden tapahtua. Niin hoiva-alalla kuin muillakin toimialoilla on kuitenkin monia pieniä yrityksiä, jotka tekevät työtään sydämellä eivätkä arvioi sen tuloksia vain euroja laskemalla. Vilkaisemalla suomalaisten ikärakennetta on helppo todeta, että kaikille alan toimijoille riittää kyllä tekemistä. Siksi tulisi keskittyä hyvään johtamiseen, toiminnan valvontaan sekä henkilökunnasta huolehtimiseen ja kuuntelemiseen, joka on helpompaa toteuttaa juuri pienemmissä yrityksissä. Kaikkia toimijoita ei pidä leimata yksittäisten suuryritysten laiminlyöntien vuoksi. Resursseja on liian vähän, mutta karmeaan tilanteeseen on muitakin syitä. Kuka hoidon laatua valvoo ja miten sitoutuneesti? Täytyy huolehtia myös siitä, että hoitoyritysten toimintaa valvovilla viranomaisilla on tarpeeksi voimavaroja toteuttaa tehtäväänsä.

Soten kaatuminen antaa meille mahdollisuuden arvioida hoitopalvelujenkin tilannetta vielä kertaalleen. Nyt kaivataan eteenpäin katsovaa yhteistyötä yli puolue- ja kuntarajojen, jotta jokainen ikääntyvä kansalainen voi luottaa siihen, että varmasti saa kaiken tarvitsemansa hoidon ja hoivan!



Heidi Seppälä, kunnanvaltuutettu Vihdissä ja eduskuntavaaliehdokas (RKP), kommunfullmäktigeledamot i Vichtis och kandidat i riksdagsvalet (SFP)



Hoivaa, välittämistä ja yhteistyötä

13 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page