top of page

Tasa-arvoinen SuomiMinna Canthin päivänä on hyvä muistaa, että naisten oikeudet eivät ole aina olleet yhtä itsestään selviä kuin tänään. Me olemme vahvoja ja sitkeitä kuten esikuvammekin. Me teemme työtä ja uraa, monet meistä kasvattavat lapsia, me harrastamme, teemme vapaaehtoistyötä ja me vaikutamme yhteiskuntaan eri kanavien kautta. Meistä on moneksi ja jokaiselle meistä on paikkamme ja sijamme tässä yhteiskunnassa. Kaikki yhtä tärkeitä. 

Minna Canth teki 1800-luvulla paljon työtä suomalaisten naisten aseman parantamisen eteen. Hän rohkaisi, neuvoi ja kuunteli vahvasti myös nuoria. Hän oli yrittäjä ja näkyvä vaikuttaja niin poliittisessa elämässä kuin kulttuuripiireissäkin. Hän oli myös äiti. Nyt 2000-luvulla meidän naisten on kannettava tätä perintöä ylpeänä ja kulkea kohti tasa-arvoisempaa Suomea.


Siksi myös minä olen lähtenyt mukaan vaikuttamaan kuntamme asioihin. Uskon, että minulla on paljon annettavaa niin uranaisena, äitinä kuin vaikuttajanakin. Haluan olla Minna Canthin kaltainen rohkea sillanrakentaja ja kuunteleva äänitorvi. On tärkeää, että naisten ääni kuuluu Suomessa. Haluan olla huolehtimassa, että kuntamme on hyvä paikka asua, elää, olla elinvoimaisena pohjana yrityksille – pienille ja suurille. Kuntamme täytyy olla hyvä ja kannustava paikka lapsillemme ja nuorillemme. Tätä toivon myös valtakunnallisella tasolla. 

Hyvää Minna Canthin päivää!

6 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page